Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

7. HRE_2017 október

2017. november 13. 20:51 - Havirandi

Babavárás, avagy mozi és vásárlás.

Feleség:

Mindenkinek a saját véleményére bízom, hogy az alábbi programok mennyire számítanak a szó szoros értelmében randevúnak, de én azt gondolom, hogy minden olyan meghitt pillanat, amit együtt tölthetünk életünk párjával és esetleg szorosabbá fűzi a kapcsolatunkat megfelel az elvárásnak.

Az első program, amit szeretnék mindenkinek ajánlani, az egy 4D-s ultrahang felvétel. Ez a csodálatos eszköz és módszer sajnos még nem tartozik az államilag támogatott vizsgálatok körébe, ezért bizony anyagi ráfordítást igényel. Ma már rengeteg különböző helyen veheti igénybe az ember lánya (vagy anyja ) ezt a szolgáltatást és különböző akciók és kedvezmények is számtalan esetben akadnak. Nekem van olyan ismerősöm, aki ugyan két gyermekénél is megcsináltatta, de feleslegesnek tartja, mert nem veszik soha elő és meg sem tudja különböztetni, hogy melyik felvétel melyik gyermekről szól. Mi Férjjel ettől függetlenül mégis megcsináltattuk, és egy cseppet sem bántam meg. Csodálatos érzés ilyen felvételeken, ilyen minőségben látni aprócska utódunkat arról nem is beszélve, hogy egy fajta visszajelzést is kapunk arról, hogy megfelelően fejlődik és bizony, megvan mind az 5 ujjacska kezenként/lábanként….no és azok a fintorok!

Amit még feltétlenül szeretnék hozzáfűzni, hogy azért a pénzért, amit egy ilyen helyen kifizet az ember, azért igazi szolgáltatást kap. Esetünkben egy patyolat tiszta fogadóhelység+vizsgáló+mosdó állt a rendelkezésünkre, szuper modern készülékek, egy teljes órányi figyelem….igen, amikor csak és kizárólag velünk foglalkoztak kedvesen, megértően, valamint egy darab általunk választott kép kinyomtatva és DVD felvétel a közel 40 perces vizsgálatról. Már most biztos vagyok benne, hogy ha az élet ad rá alkalmat, akkor máskor is élni fogunk a lehetőséggel!

Ahol mi jártunk: http://www.4dgenesis.hu/

 

A másik program, amit rendkívül hasznosnak ítéltünk meg egy bolthoz kötődik.

A babavárás időszaka csodálatos, semmi mással össze nem hasonlítható érzés (természetesen abban az esetben, ha ez egy vágyott dolog). Számomra meglepő módon rendkívül sok helyen lepik meg a kismamákat rövid regisztráció után apró ajándékokkal, csomagokkal, amiknek én úgy tudtam örülni, mint a kisgyerek a vágyott ajándéknak a karácsonyfa alatt. Egy ilyen ajándék begyűjtő délutánon jutottam el a Mini-Manó Babacentrumba, ahol rendkívül hozzáértő és figyelmes eladók segítik a várandós „szülőket”. Nem szeretném, ha félreértenének. Mindenki ott és annyiért vásárolja meg a vágyott holmikat, ahol és amennyiért tudja….mi is kaptunk segítséget barátoktól, vásároltunk használt ruha boltban. De van egy-két dolog, amit nem lehet megvenni, ez pedig a tudás és a gyakorlat. Több szülészet szervez ingyenes kismama tornát, szülésfelkészítő tanfolyamot és szülőszoba látogatást (ezekre mind érdemes időt szánni és részt venni), de most nem erről szeretnék írni.

A Mini-manó ingyenes kelengye bemutatóján vettünk részt ma Férjjel, ahol semmit nem beszéltek ránk. Igazság szerint úgy jöttünk volna el a boltból 4 és fél óra bemutató után, hogy nem veszünk semmit (csak én nem bírtam ki, hogy legalább egy babafésűt….kérlek….). Viszont rengeteget kaptunk. Tanácsokat, hogy mire érdemes figyelni a különböző dolgok megvételekor….hogy az esetek többségében mit takar az ár és mik azok a dolgok, amiken nem érdemes spórolni, mi az, ami teljesen felesleges…mondta ezt az a cég alapítója, aki maga két gyermeket nevelt fel. No, ez az, amit szerintem nem mindenhol él át az ember….a tulaj, aki ezt a hatalmas boltot üzemelteti, maga tartja az ingyenes bemutatót és nem akar mindent eladni, sőt….le a kalappal! Komolyan! Azt sem titkolja, hogy neki nem az a célja, hogy egy alkalommal minden vackot megvetessen a friss szülőkkel, hanem az, hogy 2-3 évig oda járjunk vissza vásárolni. A pláne, hogy ha véletlenül megvesztek valamit, amire vagy nincs szükség, vagy nem a megfelelő méretet/mintát/típust/stb. sikerült megvenni, akkor a blokk ellenében 60 napig vissza lehet vinni, feltéve, hogy nem volt használatban. És még egy fontos dolog. Bizony vannak olyan eszközök, amik nem két forintos kiadások, de azért jó lenne, ha lenne otthon, de azért mégsem vennénk meg….rengeteg dolgot lehet kölcsönözni is! Na jó, befejezem a reklám hadjáratot, engem már megnyertek maguknak…most inkább megnézem, hogy mikor lesz ingyenes elsősegély tanfolyam náluk….:)

 

Mini-Manó Babacentrum: https://www.minimano.hu/

 

Feleség, mint leendő Anya igen lelkesítő szavakkal élt! Nos nézzük a Férj, leendő Apuka szemszögéből is!

Sokat lehet olvasni 4D babamoziról, amitől én először egy kicsit tartózkodtam, hiszen miért nézzük meg azt, amit a természet nem hagy látni? De amikor az ember magára ismer a kislánya mimikáiban... Egy igen izgalmas látványban van részünk, és testet ölt a gyermekünk! Szerintem itt igen intenzív érzelmek törnek fel, ami segít megélni a terhességet apai oldalról is, mert vizuális képünk van a csemetéről! Élmény és megnyugtató, hogy látjuk: minden rendben van. A helyszínen a vendégfogadás pedig tökéletes volt, mind felszereltségben, tisztaságban és kedvességben! Amikor jön a következő gyermek, biztosan újra élni fogunk a lehetőséggel...

 

Másik programunk egy bolthoz köthető. Mivel én is kapcsolatban vagyok vendégekkel, így látom, hogy egy-egy termékben nem csak a termék ára van benne, hanem a szolgáltatás is! Itt teljességgel érezhető ez. Nagyon tetszik, hogy annyi hasznos információt kapunk, amire nekünk még nincs rálátásunk! Sok eszközt meg lehet ismerni, és sok dologról kiderül, nincs is rá szükség, illetve mi miatt vannak az árkülönbségek. Ezek tudatában könnyen össze tudjuk állítani helyi segítséggel a kelengyelistát! Vigyázat: rengeteg az áru, több nap átrágni magunkat rajta. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr2113263969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása