Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

35. HR_2018 október

2018. december 18. 22:31 - Havirandi

Töklámpás fesztivál

Feleség:

Pár héttel az esemény előtt már láttam hirdetni és az előző években is érdekes programnak találtam a Töklámpás fesztivált. Tudom, hogy sokan úgy gondolják, hogy nálunk nem Halloween van, hanem halottak napja és/vagy Mindenszentek, ami igaz is. Ugyanakkor engem sokkal jobban zavar, hogy már októberben tele vannak a boltok a Mikulás csokikkal és szaloncukrokkal, mint az, hogy egy zöldségből kreatívan készítünk valami mókásat, vicceset, vagy adott esetben ijesztőt….és itt megint érvényes volt ugyanaz, mint a múltkor, még pedig, hogy a Családok együtt vannak. Nekünk is nagy élmény volt életünk első tökét megfaragni. Persze előtte körbenéztünk az interneten, ötleteket merítettünk, készítettünk egy-két rajzot, majd magára a tökre is felrajzoltuk (és javítottuk) az elképzelésünket. És láss csodát! Ez egyáltalán nem nagy ördöngösség, sőt, kifejezetten büszke vagyok a tökünkre! Nem volt másra szükségünk, mint egy jó késre , kis kreativitásra, a tökre, és a mécsesre.

1.jpg
Persze, amikor elindultunk a Hősök tere felé, megbeszéltük Férjjel, hogy nyilván lesznek szebbek, pontosabbak, részletgazdagabbak, de nem számít, a lényeg, hogy mi is csináltunk. És a legfontosabb, hogy maga az esemény –ami sokakat kivonzott- össze volt kötve egy jótékonysági programmal, melynek keretében tartós élelmiszert lehetett leadni a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkatársainál. Még egy világítós karkötőt is kaptunk ajándékba, aminek az volt számunkra a jelentősége, hogy egy fajta közösséget éreztünk mindazokkal, akiken hasonlót láttunk.

5.jpg
Persze, ahol a „nép”, ott az árusok…világítós pörgettyű, forró tea, perec, és amiért én gyerekként megbolondultam volna: olyan lufi, ami színes, világító égőkkel volt  feldíszítve…
Habár nehézkes volt az összes kiállított tököt megnézni (melyek a királyok lábai alatt, Gábriel Arkangyal talpazatán és a tér különböző pontjain várták csodálóikat), sok szép dolgot láttunk. Egy újabb élménnyel lettünk gazdagabbak.

2.jpg

 Férj:

Sok amerikai filmben láttam már faragott tököt és mindig furcsálltam ezt a dolgot. Feleség ötletére mentünk ki a Töklámpás fesztiválra, és egy ilyen rendezvényre illik tökkel menni. A mai információs társadalomban az ember már a neten tanul, illetve néz utána a dolgoknak. Így egy órányi Youtube videó , és megannyi tökválogatás után, kreativitásunkat elővéve elkezdtük faragni életünk első töklámpását!

4.jpg

Első a tervezés! Lapon, majd a tökön… majd a lapon és ismét a tökön… Jött a kés, és már vágtuk is, és utána egy kis faragás. Készen is volt a lámpás! Gyors teszt: mécses meggyújtása után, indulás a lakás legsötétebb pontjára és villany leolt.  Azt gondolom, nagyon is vállalható lett a tök.

6.jpg

Pár óra várakozás után ideje volt a kis „csemeténket” közösségbe vinni. Erre a töklámpás fesztivál volt a legalkalmasabb a Hősök terén. A tökünket elhelyeztük a többi tök közé, és csodáltuk a szebbnél szebb és nagyon kreatív alkotásokat. Egy ilyen fesztivál megmutatja, hogy a fantáziának a határa nagyon-nagyon messze van. Érdemes jövőre is kimenni, akár az egész családdal is.

7.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr1814500036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása