Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

10. HR 2016_július

2016. július 31. 14:58 - Havirandi

Zwack Múzeum és Látogatóközpont (Férj szervezése)

Szervezés:

Sokat gondolkodtam mi lehetne olyan, ami kulturális és érdekes program lehet. Szeretem az olyan múzeumokat, ahol van vezetés és nem állami intézmény, mert ott általában profizmus van. Így esett a választás ezen múzeumra is.

p7290004.JPG

 

Feleség:

Egy napos, meleg pénteki napon indutunk neki a fővárosnak tömegközlekedéssel. Minimális aggodalomra adott okot, hogy Férj -bár mindig közvetlenül a randi előtt találja ki a programot- meglehetősen izgult ez alkalommal. Mint később kiderült, ok nélkül. Ötletem se volt, hogy a Petőfi hídnál sétálva milyen kalandra/kirándulásra visz el....minden kirakatot és táblát gyanakodva néztem, hogy hova fogunk betérni...majd amikor megláttam a Zwack Múzeum tábláját, már nem bolt kétségem, hogy mi lesz a program. 

A látogatóközpontban nagyon kedvesen és udvariasan fogadtak bennünket, rögtön a rendelkezésünkre álltak. A program első részében egy kb. 20 perces filmet néztünk meg a Zwack család és gyár történetéről, mely igazán nagyon érdekes volt. Ezután átmentünk a gyárépületbe, ahol egy kis kiállítás van a likőr készítés csodáiról. Innen a pincébe vezetett az út, ahol hatalmas tölgyfahordókban érlelik a csodás nedűt....amiből egy kis kóstolót is kaptunk. :) Ezt követően a múzeum kiállítótermében megcsodálhattuk a rengeteg emléktárgyat és fényképet....de nem árulok el többet...el kell menni megnézni! :) 

Ami nagyon praktikus, hogy a belépőt SZÉP kártyával is lehet fizetni.

Csodás program volt, köszönöm Férjnek! <3

p7290006.JPG

Férj:

 

A városi környezetben áll egy régi épületegyüttes, ami szépen karban van tartva, és modernizálva van. Az épületbe belépve a gyógynövények illatának tömörsége fogad, és ezt a gyárban mindenhol érezni lehet. A film nagyon érdekes és sok olyan információt ad, amit a hétköznapokban én nem tudtam (pl. az Unicum Magyarországon nem mindig az eredeti recept alapján készült). A mérete a gyárnak és a hordóknak monumentális. És az igazi gyárba visznek be minket, ahol a mai napig készül az Unicum. Sok érdekes történet van, amit a kísérő elmond. Maga a látvány leírhatatlan, az érzés csodálatos. Érezni a történelmet! A múzeum részén nagyon sok érdekes dolgot lehet látni, és az idősebb korosztálynak egy kis múltidézés is. A minipalack gyűjtemény meg igazi kuriózum! Ez a múzeum igazi unikum!

p7290042.JPG

p7290018.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr868925872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása