Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

32. HR_2018 július

2018. augusztus 26. 20:33 - Havirandi

Margitsziget

Feleség:

Kihasználva a nyári szép időt -és persze azt, hogy a lakásban lévő 26 fok nem sokkal jobb, mint a kinti 32 fok, melyben azért mozog a levegő- kimentünk hármasban a Margit-szigetre. Ez egy igazán pénztárcabarát randevú volt, hiszen csak a városban való utazást kellett megoldani.

Tudni kell, hogy az elmúlt években nagyon szépen rendbe rakták a szigetet és mind a pihenni, sportolni vágyok, mind a családosok számára kitűnő választás. Kicsit olyan érzés ma itt sétálni, mintha visszamennénk az időben….ugyanúgy, mint 25-30 éve, most is ott vannak a bringó hintók, a főtt kukorica, fagylalt, vagy vattacukor árusok. S gyönyörű időben a babakocsit tolva két érzés lett úrrá rajtam. A béke és a nyugalom. Kell-e ennél több?

Persze nem csak sétáltunk, hanem kifejezett céllal mentünk a Margit-hídhoz közelebb eső szökőkúthoz, mely már évek óta igényes zenés programmal várja a látogatókat. Tavasz közepétől, idén április 28-tól indul a program, mely 11 h-tól kezdve minden egész órakor káprázatos zenés műsort ad. Mi Férjjel az elmúlt években minden nyáron elmentünk megnézni az utolsó, 21h-kor kezdődő leghosszabb blokkra. Olyankor más sötét is van és színes fényjáték is kíséri a szökőkút csobogását. Érdemes mindenkinek legalább egyszer megnézni ezt….bár, minden évben változik egy kicsit műsor, szóval ha valakinek tetszik, akár minden évben rászánhat egy estét.

 Férj:

Az egyik kedvenc helyem a Margitsziget! Ide mentünk most ki. Mindig lenyűgöznek az óriási fák és a tiszta, élénk, természetes színek. Feleséggel rendszeresen járunk ki immár 7 éve, így ez egy „hagyománnyá” vált. Az utóbbi pár évben nagyon szépen rendbe rakták, és ezt meg is tartották. Érdemes kimenni, sétálni, sportolni vagy piknikezni. Két kedvenc helyem van itt, az egyik a zenélő kútnál lévő tavacska és sziklakert (gyerekkori élmény), a másik a szökőkút, ahol pár éve már zenével is össze van kötve a szökőkút játéka.

 Mi most ez utóbbit céloztuk meg. Mivel kislányunk is velünk volt, így a délelőtt 11 órás hosszabb részt néztük meg, ami gyermekzenékkel volt kísérve. Hihetetlen hogy az embert mennyire le tudja kötni, és ez által kiszakadni a hétköznapokból. A különböző időpontokban játszott zenék mind nagyon jól vannak összeválogatva és kivétel nélkül mindnél lenyűgöző, ahogy össze van komponálva a vízsugarak játékával.

Amit még el tudnék képzelni, hogy legyen egy szabályozó, amivel mi magunk is komponálhatunk, amikor nincs attrakció.

Amit mi tudunk ajánlani, az éjszakai műsor, mert ott a színes fényjátékok sok pluszt adnak az élményhez, és még egy romantikus sétával is egybe lehet kötni.

Link: http://www.fokert.hu/indul-a-margitszigeti-zenelo-szokokut-uj-zenei-programja/

Fényképek helyett ezúttal felvétellel kedveskedünk: :)

https://www.youtube.com/watch?v=mFG7OoRpD10

https://www.youtube.com/watch?v=pwneBFkaJOI

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr6614034054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása