Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

26. HR_2017 november

2017. november 28. 22:44 - Havirandi

Andy Warhol nyomában - Szitázó Műhely (Férj szervezése)

 

Szervezés:

Mivel viszonylag spontán ember vagyok, így a randit találomra választottam ki pár nappal előtte. Gondoltam, valami nyugis, mégis érdekes új dolgot próbálhatnánk ki, így lett Andy Warhol nyomában- Szitázó Műhely!

Ludwig Múzeum: http://www.ludwigmuseum.hu/index.php

Szitázó Műhely: https://www.jegy.hu/program/andy-warhol-nyomaban-szitazo-muhely-63571

pb260002.JPG

 

Feleség:

Kíváncsivá tett….talán most először fordult elő olyan, hogy Férj a randevú napján négyszer is elmondta, hogy mennyire kíváncsi rá, hogy hogy fog tetszeni nekem a program…amit tudtam, hogy el kell mennünk a program előtt fehér pólót venni magunknak és a program maximált létszámú (12 fő).

pb260015.JPG

A kis kitérő után a Boráros térről egy megállót mentünk a Hévvel. Akkor már szűkítettem a lehetőségeket két intézményre, melyek közül végül a MüPa jött ki győztesként. Örültem neki, mert az esetek többségében olyan programokat szoktak ott tartani, ami minket is érdekel….de minek a fehér póló? És ha időpontra mentünk (14 h-ra), akkor miért mentünk oda már délre? Még mindig nem tudtam a tervezett programot, de az kiderült, hogy a jegy árában benne van másik 3 kiállítás is, így azokat tekintettük meg két órában a randi előtt…És végül kiderült: Egy csoportos alkotásra érkeztünk. Nem is akármilyenre: A hivatalos neve a programnak ez volt: Andy Warhol nyomában - Szitázó Műhely. Két úriember tartotta a foglalkozást, melynek az első felében az volt a feladatunk, hogy megrajzoljunk egy általunk kedvelt/választott/megálmodott mintát úgy, hogy azt utána ki lehessen vágni és tovább lehessen vele dolgozni. Kaptunk egy textil szatyrot, amibe egy lapot tettünk, hogy ne üssön át a festék. A tetejére fektettük a megrajzolt és kivágott képet, majd arra került a szita és végül a festék, amelyet egy különleges eszközzel kentünk el a szitán. Ez után egy hajszárítóval fixáltuk a képet hazáig. Otthon ugyanis még ajánlott vasalóval átmenni rajta, hogy az esetleges mosások alkalmával ne veszítse el a színét. Minden résztvevő különleges darabbal mehetett haza és egy újabb csodálatos élménnyel gazdagodtam. Kifejezetten ajánlom a kreatív embereknek, itt, ebben a 3 órában kiélhetik magukat…de árulkodjanak a képek! 

pb260011.JPG

Férj:

Érdekesnek ígérkezett, mert kellett hozzá fantázia és kézügyesség is. Ami még pluszt adott a randihoz, hogy lehetett fehér (amúgy más színű is jó!) pólót is vinni, hogy arra nyomjunk. Mondtam Feleségnek, hogy egyen fehér póló kell a randihoz, de nem kell előre felvenni :) ,  így meglepetésként érte a program! Egy terembe mentünk be, ahol 12 főben volt maximálva a létszám. Ezt komolyan is veszik, így egy jó hangulatú kiscsoportos foglalkozás van. Elsőre elmagyarázták a technológiát, és meg is mutatták. Ezek után szabadjára engedhettük a fantáziánkat és lerajzoltuk a mintát, amit szerettünk volna megjeleníteni. Ez nem is olyan egyszerű, mert utána ki is kell vágni, és ennek a technikája nem könnyű. Számomra az volt a nehéz, hogy egy bonyolult elképzelést hogy tudnék leegyszerűsíteni. Végül időben sikerült is elkészülnöm, így mind a pólóra, mind egy ajándékba adott vászon táskára sikerült rányomni a képet. Érdekes és hasznos volt, remélem még több ilyet találok a jövőben!

pb260018lll.JPG

 

pb260017.JPG

 

pb260020lll.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr2213402335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása