Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

34. HR_2018 szeptember

2018. október 27. 09:57 - Havirandi

Bűvös Erdő (Férj szervezése)

Szervezés:

Most nem a konkrét program szervezését írom le nektek, hanem, hogy általában hogy keresek meg egy eseményt. Rengeteg program van Budapesten,  így nehéz választani. Én rendszerint egy weboldalt használok, ez a https://www.utazzitthon.hu/program. Sokszor itt 1-2 perc keresgélés után meg is találom azt a pár  programot, ami az adott időpontra megfelelő lehet. Utána megnézek néhány véleményt és leírást a programról, és így döntöm el, hogy melyiket válasszam.

Így találtam rá a Bűvös Erdő programra is.

 

img_20180929_125058.jpg

Feleség:

Hála és köszönet kislányunk keresztanyukájának, akitől kaptunk pár szabad órát, hogy elszökjünk randevúzni Férjjel….Olyanok voltunk, mint egy boldog, szökésben lévő fiatal szerelmespár…
Mivel előre megbeszéltük a dátumot, így kicsit visszazökkentünk a régi módihoz és ezúttal Férj szervezte a programot , én nem tudtam semmiről.
Busszal elmentünk a Hősök teréig, pontosabban a Benczúr utcáig, és onnan sétáltunk be a Városligetbe. Nem tudtam, mi lehet a cél. Aztán amikor beértünk a Vajdahunyad várának udvarába, már sejtettem, hogy bemegyünk a Mezőgazdasági Múzeumba. Csak azt nem tudtam, hogy milyen program van aktuálisan. Gyorsan kiderült, hiszen a plakátot már a bejáratnál látni lehetett:  Bűvös Erdő. Ez a kiállítás inkább egy kicsit játék, nyomozás…a gonosz boszorkány elvarázsolta a manókat, össze kell gyűjteni varázsitalokat és a végén, ha jól csináltuk meg a feladatokat, ajándék vár a kijáratnál. Kifejezetten családi, illetve gyerekprogram, de mindenki volt egyszer gyerek! Belőlem kb. 5 perc után elő is bújt a gyermeklelkem. Nagyon pozitív, hogy miközben próbálnak a gyerekek rájönni a megoldásokra, sokat olvasnak, hiszen a megoldásokat a kihelyezett táblákon meg lehet találni, ha valaki elég szemfüles. Emellett az erdő lakóiról (állatokról) is sok érdekes információhoz jutnak. Azt gondolom, hogy ez a jövő. Így lehet felkelteni a gyerekek érdeklődését, arról nem is beszélve, hogy a Családok érdemben töltenek együtt egy fél napot…mobilok, „ájbigyók”, tv, számítógép nélkül, tényleg Együtt! Ez jó. Pár év múlva szeretném, ha a kislányunkkal együtt is visszamennénk a soron következő hasonló kiállításra. :)

Ja, és ami igazán megnyugtatott, hogy a Kislányunk egész idő alatt jól viselkedett.

img_20180929_125339.jpg

 Férj:

…réges-régen egy messzi-messzi városban… ebben a hónapban ismét a régi szabályok éltek, és meglepetés randi volt. Magamhoz hűen 48 órával a randi előtt még nem volt teljes az ötlet, hogy hová menjünk (igazság szerint a „B” terv volt csak meg). De egy Férj 24 óra alatt ezt simán megoldja, hogy maradjon még 24 órája, hogy újratervezze,  ha mindkét programmal valami probléma lenne. Az „A” terv végül a Bűvös erdő interaktív kiállítás volt a Mezőgazdasági múzeumban. Persze sokakban felmerül a kérdés, hogy egy szerelmes házaspár miért megy főleg gyerekeknek szóló programra! Szinte minden felnőtt imád játszani (és én még nyerni is :) )! Szóval levetettük a hétköznapokat (és Keresztanyura bíztuk a lányunkat, Köszi Keresztanyu!) és belevetettük magunkat a Bűvös erdőbe!

img_20180929_130514.jpg

A bejáratnál adtak egy kis füzetet, amibe matricákat lehetett ragasztani. Gyors játékszabály ismertetés és már mehettünk is a függöny mögé. A függöny mögött egy hangulatos sejtelmes világ fogadott minket. Az első állomásnál elkezdődött a történet, ami szerintem jól volt kidolgozva. Olvastuk hát a mesét és megfejtettük a rejtvényeket. Minden állomásnál volt egy aprócska részlet a mesében és egy találós kérdés. Játékosan tanított minket Magyarország élővilágáról és számomra is volt benne újdonság.  Amikor egy-egy rejtélyt megoldottunk, akkor a füzetbe beleragasztottuk a megfelelő matricát, és az utolsó állomásra csak egy maradt. A feladatok változatosak voltak, hol az éles látásra, hol a kiváló szaglásra, hol kezünk ügyességére volt szükség. Az utolsó feladat az volt (a többit nem mondom el, hátha még találkozik vele valaki), hogy találjuk ki, melyik seprű a boszorkányé. Jelentem, sikerült a feladatot megoldanunk!

Egy nagyon szép és emlékezetes randevúnk volt, jó volt újra gyermeknek lenni.

img_20180929_130626.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr1214324833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása