Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

30. HR_2018 május

2018. június 25. 22:22 - Havirandi

Kiruccanás a Vasúttörténeti Parkba

Folytatva tovább a hagyományunkat, ismét elmentünk randizni.

Magyar Vasúttörténeti Park: http://vasuttortenetipark.hu/

Feleség:

Igencsak piszkált már, hogy mennyire el vagyunk maradva a havi randevúinkkal…jó, persze ez valahol érthető, hiszen egy 4 hónapos babának lessük az igényeit, de akkor is….persze (még) nem egyszerű megtalálni azokat a helyeket, eseményeket és programokat, amikre babát is lehet vinni, mégis számunkra is érdekes lehet. Azért most sikerült….

p5210025.JPG

 

Adódott egy hosszú (Pünkösd) hétvége, aminek a hétfői napján kivételes módon nyitva tartott a Magyar Vasúttörténeti Park. Nyitás után nem sokkal érkeztünk és az addigra már pár méteresre duzzadt sor viszonylag tempósan haladt. A belépő megvétele után szabad volt a járás, hogy merre szeretnénk menni. Közvetlenül a bejárat után található egy nagy térkép a parkról, így kitalálhattuk, merre induljunk. Amit ki szeretnék emelni, hogy nagyon rendezett és csodaszép zöld parkos részek is voltak a hatalmas, régi mozdonyok mellett és kellően sok szemetes… igen, ez most fura, de édesanyaként már más szempontokat is szem előtt tartok egy programnál.

 

p5210068.JPG

 

Sok szerelvény volt, amelyre fel lehetett mászni, ezeket Férj ki is használta. Nagyon látványos volt a fordulókorong, melyből kettő is van a park területén és az egyiket minden egész órakor a látogatók ki is próbálhatják. Ezen kívül kisvasutazhatnak, kipróbálhatják a kézihajtányt és a sínautózást sok egyéb más mellett… Nagyon látványosak a vasútmodell-házban található modellek is.

Biztos, hogy ide is vissza fogunk még jönni hármasban, amikor már a kislányunk is élvezni tudja a különböző programokat.

 

p5210077.JPG

 

Férj:

 

Nehéz olyan programot találni, ahová egy 4 hónapos kislányt el lehet vinni. Két fő szempont volt: közel legyen, és max 3 órás, hiszen mindenki gyorsan fárad. Így jött a lakhelyünktől pár szász méterre lévő Magyar Vasúttörténeti Park.

Gyors bejutás volt, még úgy is, hogy sokan választották ezt a programot az ünnepen. Belépés után, egy nagyon informatív tábla várt minket, ami alapján megterveztük az útvonalat.

Az első állomás a modellház volt. Itt nagyon szépen kidolgozott terepasztalok voltak, többféle modellel. Emlékszem gyerekkoromban menyire szerettem volna ilyennel játszani, és egy idő után a bátyám megengedte, hogy kipróbáljam az övét. :) Látszott az asztalokon, hogy sok száz óra munka volt vele.

 

p5210043.JPG

 

A második állomás a park közepén lévő sok-sok mozdony, ami koncentrikus körben volt egymás mellé elhelyezve. Időrendi sorrendben lehetett megnézni a mozdonyokat, érdekes leírásokkal fűszerezve. A legtöbb mozdonyra fel is lehetett mászni, így a vezető szempontjából is megtekinthettük a mozdonyokat. Nekem a személyes kedvencem az volt, amelyik gőztárolós volt, hogy robbanásveszélyes helyekre is be lehessen vele menni. Lenyűgöző milyen nagy monstrumok közlekedtek, közlekednek a síneken. A kör közepén van a vonatátfordító, amely óránként üzemel, és körbe-körbe jár. Erre felengedik a látogatókat is, így a gyerekeknek ez is nagy élmény.

 

p5210057.JPG

 

A harmadik állomás a hangár volt. Itt régi utaskocsikat lehetett megnézni. Volt háló- és étkezőkocsi. Érdekes, hogy akkoriban nem a praktikum, hanem a díszítés és a szépség volt a mérvadó. Itt található még a Keleti és a Nyugati pályaudvar méretarányosan kicsinyített makettje. Itt veszi észre az ember, hogy milyen díszes e két pályaudvar. A hangár másik felében sínkocsikat, és egyéb érdekességeket nézhettünk meg.

 

p5210083.JPG

 

A negyedik állomás a kipróbálható járművek része. Mi ezt most kihagytuk, mert még a gyermekünk kicsi ehhez, de amit mindenképp érdemes lesz egyszer kipróbálni, az a kézi hajtányos kocsi :)

 

Pár év múlva biztos, hogy vissza fogunk ide térni, mert egy gyermeknek ez kihagyhatatlan élmény.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5914035608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása