Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

38. HR_2019 február

2019. március 15. 21:42 - Havirandi

Geocaching

Szervezés:

Általában az aktuális havi randinkat néhány nappal előtte találom ki. A mostani ebben egy erős kivétel, mert már vagy 4 hónapja gondoltam erre: Geocaching. Azért választottam ezt, mert sokáig kitart, inspirál, hogy sok helyre elmenjünk, és hagyományt is teremt a családban.

Geocaching: http://www.geocaching.hu/

Feleség:

Rendben. Csodálatos és nehéz év van mögöttünk. Életünk legnagyobb ajándéka, a kislányunk rendkívül sok energiát ad és vesz el…persze ez így természetes. Az első ötletünk, hogy tervezzük együtt a randevúkat arra jó volt, hogy az elmúlt évben „életben tartsuk” jó szokásunkat, de nem volt elég inspiráló…szóval vissza a kezdetekhez, idén februártól ismét külön szervezzük, hogy a meglepetés erejével hasson. Először Férjen volt a sor.

Egy szombati napon munka után volt a randi ideje….azt kérte tőlem Férj, hogy menjünk a kislányunkkal a Lurdy házhoz, ott találkozzunk vele, mert közel félúton van a munkahelye és az otthonunk között. Mi odamentünk, és vártuk, hogy mi lesz!?

Geocaching. Hallottam én már erről, ismerőseim évekkel ezelőtt rendszeresen kirándultak úgy, hogy ennek a programnak a céljait keresték fel, de részletesen nem ismertem a működését. Itt és most is csak nagy vonalakban írom le, és akit érdekel, az utána tud olvasni a honlapján. A lényeg az, hogy országszerte, sőt, világszerte el vannak rejtve kis ládák/dobozok/flakonok, esetenként apró meglepetést/ajándékot tartalmazva és ezeket a helyeket GPS koordináták segítségével lehet megtalálni. A helyről érdekességeket lehet olvasni, megtudni és  utána az ott talált jelszót feltöltve lehet  igazolni, hogy megtaláltuk a helyszínt. No, bő másfél óra alatt 3 helyszínt is sikerült megtalálnunk és megegyeztünk, hogy ezt tényleg rendszeresen kell csinálnunk. Sőt, a weblapon meg van adva, hogy egy adott helyszín megközelíthető-e babakocsival. Így ez a program már a kislányunknak magától értetődő lehet majd….és ez nagyon jó. J

Férjnek sikerült meglepnie, most rajtam a sor, hogy márciusra készüljek. ;)

Férj:

Eljött a randi napja. Ami könnyítette a szervezést, hogy bárhol neki kezdhetünk, mert rengeteg hely van Budapesten, ahol el van rejtve a játékhoz kapcsolódó láda. Többféle célpont van, én elsőre egy fizikailag is létező „ládát” jelöltem ki. A keresésnek van saját honlapja, ahol részletes „játékszabály” leírás van. Ami még nagy előny, hogy van hozzá egy nagyon jól használható app. A ládák leírásában nem csak azt olvashatjuk el, hogy hol van, hanem egy részletes leírást is kapunk, ami a láda tematikájához kapcsolódik. Így sok ismeretre tudunk szert tenni. Szóval ez első ládánk fizikai volt, és nagyon izgalmas volt a keresése. Szükséges egy jó GPS hozzá (ezt általában az okos telefonok tartalmazzák), mert különben nem könnyű megtalálni az elrejtett dolgot. Mi a GPS segítségével kb. 10 perc alatt megtaláltuk. Minden ládához tartozik egy jelszó, amit ha feltöltünk, akkor jelezhetjük, hogy megtaláltuk a ládát. Ezt azért is jó feltölteni, mert ez más keresőnek is információt ad. Ebbe a ládába lehetett egy kis jegyzetfüzetbe bejegyzést írni, amit mi meg is tettünk J. A második ládánk is egy fizikai láda volt. Itt már rutinosabbak voltunk, így gyorsan megtaláltuk. Van pár konvenció ezeknél a ládáknál: ha látod, hogy sérült jelezni illik, a ládát mindig rejtve tesszük vissza, figyelve hogy illetéktelenek ne vegyék észre. És van egy nagyon aranyos is: egyes ládáknál vannak meglepetés ajándékok, ami egy általunk vitt ajándékkal ki lehet cserélni, így gyerekeknek is nagy élményt tud nyújtani egy kincskeresés. A harmadik ládánk egy virtuális láda volt. Ennek az a lényege, hogy egy jelszót keresünk (ez lehet több részletben, egymáshoz közel). Ezek sokszor különös helyeken vannak elrejtve (nekünk meg kellet várni, míg egy sorompó lezárul).  Azt gondolom, ez egy igen jó családi program lesz a jövőben, és próbálunk minél több ládát megtalálni. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr914691692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása