Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

19. HR_2017 április

2017. április 22. 20:35 - Havirandi

Jazz fesztivál Bernben (Feleség szervezése)

p4150304.JPG

Szervezés:

Történt, hogy legkedvesebb gyerekkori barátnőm pár évvel ezelőtt kiköltözött Svájcba. Német kedvesével Bernben élnek, és az elmúlt másfél évben többször a lelkemre kötötték, hogy feltétlenül jussunk ki valahogy, és onnantól nem legyen semmire gondunk. Hát....kijutottunk. :) Mivel azonban nem ismerem sem az országot, sem a várost, a barátnőmet kértem meg, hogy segítsen találni valamilyen programot a havi randira, ő azonban úgy gondolta, hogy akkor legyen nekem is meglepetés. Sikerült. :)

p4150306.JPG

 

Férj:

Teljes meglepetés volt ez a program a számomra. Mikor odaérkeztünk, azt hittem egy cirkuszba megyünk :) Sátor kifeszítve! De kiderült itt egy komoly több hónapos jazz koncertsorozat van. A sátorban a kisebb felépők mutathatták meg tudásukat, napi 3 fellépővel. A sátor mellet egy épület volt, itt koncerteztek a nagyobb sztárok. Az egyik terem az épületen belül egy kis hangulatos klubhelység volt. Itt volt a koncert, amire mentünk. Ugyan voltunk itthon pár jazz koncerten, de ez volt az első, ahol igazi amerikai zenészekkel találkozhattunk. A ritmus, a hangulat, mint egy csodálatos desszert...  

 p4150307.JPG

Feleség:

Autóval mentünk el egy sátorhoz....kívülről úgy nézett ki, mint egy cirkuszi sátor, mindez egy épület mögött helyezkedett el. Bernben március 11. és május 20. között jazz és blues fesztivál van/volt, és a barátnőm az egyik koncertre vitt el minket. A program a csodálatosan gyönyörű épületben volt, ahol egy este alatt két koncertet is adtak. Hogy kik? A Bécsi Jazz Zenekar és meghívott két amerikai vendégük: Jeff Hamilton dobos és John Clayton karmester (a terem közepén helyezkedett el a 15! fős zenekar és körbe voltak elhelyezve az asztalok és székek). Voltunk már máskor is jazz koncerten, de ehhez semmi sem volt fogható. J.C. teljesen átlényegülve vezette a zenekart olyan apró arc- és ujjmozdulatokkal, hogy szinte csak a zenekar vette észre, mindeközben táncolt és mosolygott végig. Nos, igen. svájci ottlétünk alatt mindenki kivétel nélkül kedves volt, segítőkész és mosolygós. Az este rendkívül élvezetes volt, és ki is találtuk, hogy nyomon fogjuk követni az útjukat, hogy ha véletlenül Magyarországra hozná őket a sors, ott legyünk az első sorban. :)

p4150311.JPG

Sajnos az előadásról nem készültek képek, mivel nagyon udvariasan megkérték a közönséget, hogy kép- és hangfelvételt senki ne készítsen a koncert alatt. Így csak az előtte és utána készült képekből tudunk ízelítőt adni.

 p4150312.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr6512440857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása