Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

16. HR 2017_január

2017. január 29. 20:51 - Havirandi

Ahoy! Csokoládé és Limonadé bár (Férj szervezése)

Szervezés:

Mint mindig, most is az utolsó pillanatig hezitáltam hogy mi legyen. A választásom a The Champion interaktív kiállításra esett. Sajnos technikai hibák merültek fel, a kiállítás rendszere nem működött megfelelően, így egy bő fél óra után úgy döntöttünk, hogy más programot nézünk. Minden elismerésem a szervezőknek, hogy állták a sarat ilyen technikai problémánál és végig kedvesek voltak (kaptunk egy VIP belépőt, így hamarosan arról is beszámolunk). Így a Feleség segítségét kértem, és neki mindig van a tarsolyában egy ötlet :) Így mentünk el az Ahoy!-ba.

 Ahoy: http://www.ahoycafe.hu/

p1290020.JPG

Feleség:

Ismét Férjen volt a sor....remek ötlettel állt elő, amikor a Millenáris Parkba vitt a The Champion kiállításra....az egyetlen bibi az volt, hogy a helyszínen technikai problémák merültek fel. A rendezők ugyanakkor rendkívül kedvesek voltak, folyamatosan próbáltak megoldást keresni a problémákra...de nem sikerült, amíg mi ott voltunk. Végül kisebb rábeszélés után úgy döntöttünk Férjjel, hogy nem dobjuk ki az ablakon az egész délutánunkat a várakozással, és az ott dolgozókat megkérdezve elégedetten jöhettünk el, hiszen a megvásárolt belépőnkkel a kiállítás nyitvatartása alatt bármikor visszamehetünk és pótolhatjuk, ami ma elmaradt.

Így egész elégedetten indultunk el az Ahoy felé...a Papnevelde utcában egészen kicsi bejárat az övék. A weboldalukon feltüntetik, hogy érdemes asztalt foglalni, de az előzményeket tekintve nem meglepő, hogy nekünk nem volt foglalásunk, ellenben szerencsénk az igen, mert le tudtunk ülni....annál nehezebb volt választani, hogy mit is kérjünk...mert hát ma már egyre több üzlet és vendéglátó a minőségre ad és a széles választékra...így elkezdhettünk sakkozni, hogy tej-, fehér-, vagy keserűcsoki, ízesítések garmada, szórni rá valamit, vagy sem....a mennyiségről már nem is beszélve. Végül megállapodtunk Férjjel, és ő egy keserű csokit kért chilivel én pedig tejcsokit tejszínhabbal, egy-egy csodás szendviccsel és közösen ittunk egy hatalmas limonádét, ami tele volt gyümölccsel...válogatás, majd várakozás közben jól átnéztük a menüt, ami bőven adott feladatot a vállalkozó szellemű vendégeknek, hiszen :

1. Lehetett üzenetet írni rá, és csónaknak összehajtva bedobni később egy üvegbe....(cserébe pedig egy másik üvegből elvenni egy "választ" :) )

p1290011.JPG

2. Lehetett regisztrálni az oldalukon, ami a következő alkalmakkor kedvezményt biztosít,

3.Valamint lefényképezni magunkat, vagy az italt, feltölteni Facebook-ra és cserébe távozáskor csokigranulátumot kaptunk, hogy otthon is elkészíthessük eme finom nedűt...:)

A sok feladattal szaladt az idő, és már meg is kaptuk a rendelésünket. A szendvicsek frissek voltak és isteniek. A csokoládé menyei, a limonádé pedig tele volt gyümölccsel.

Felsorolni is nehéz, hogy mennyire elégedettek voltunk a hellyel, és már most biztos vagyok benne, hogy vissza kell majd mennünk, mert még rengeteg kombinációt kell kipróbálnunk, megkóstolnunk. :P

Szívből ajánlom minden ínyencnek!

Ui.: A maga egyszerűségében nagyszerű a design, mivel a falakon egy-egy idézet található...többek között Forest Gump jól ismert csokoládéra vonatkozó mondata, amit a "Mama szokott mondani"....de többet nem árulok el, menjetek el, menjenek el és nézzék meg! :)

p1290009.JPG

 

 

Férj:

Mi a Papnevelde utcába mentünk el. Egy csendes kis utca, de a cégér tábla már messziről felismerhető. A honlap alapján érdemes előre foglalni időpontot. Mi az utcáról estünk be, és a földszinten volt is hely, de 5 perc várakozás után kaptunk helyet a galérián is. Ugyan van várakozási idő, de ezt előre közlik, és a menü lapon is felhívják rá a figyelmet. (amúgy az étteremben is várakozunk, csak az elfogadott). A hely egyszerű, de nagyon hangulatos, és ötletes dolgokkal dobják fel. Kezdjük máris a menü lappal: egy palackpostában találjuk összetekerve. Mint jó kisgyerekek, gyorsan átnézzük a kínálatot, és úgy 10 perc alatt sikerült is kiválasztani a rendelni kívánt ételeket, italokat. A rendelést a pultnál veszik fel egy tablettel. Nos és itt jön az ötletesség! Mivel frissen készülnek a megrendelések, így valamivel el kell ütni az időt. A menü lap hátoldala tartogat némi meglepetést. Az egyik egy jó akció, ha beregisztrálsz hozzájuk, akkor a következő látogatástól 10% árengedményt lehet kapni. A másik, ha bejelentkezel a facebook-on a helyről, és ezt lent távozáskor bemutatod, akkor ajándékkal lepnek meg. A harmadik, ami szerintem telitalálat, az az interaktív része. Van egy nagy hely hagyva üresen, ahol üzenetet lehet írni. Ez lehetne klisés dolog, de itt jön a csavar, hogy egy jövőbeni vendégnek írod. Ahhoz, hogy ez el is jusson hozzá, egy csónakot kell hajtogatod a menü lapból. Ezt ábrák segítik, így egy ügyetlenebb (mint én) is 15 perc alatt el is készíti. Ezt távozáskor egy üvegbe helyezzük el, és egy másikból egy már megírt üzenetet vihetünk el. Nos ez nekem nagyon tetszett. Rendelésünk 2 szendvicsből, két forrócsokiból és egy limonádéból állt.

p1290018.JPG

Mindegyik a maga nevében egy költemény volt. Igazi ízek, és nagyon kedves kiszolgálás. De a képek magukért beszélnek :) És jöjjön egy plusz pont: sok helyen a borravalót a számlában elkérik már, mert az minden esetben jár (szerintem nem). Itt egy nagyon ötletes megoldás van: Szavazz a borravalóval! Ez azt jelenti, hogy ki van téve két befőttes üveg, mindegyiken egy szuperhős név. A mi ottjártunkkor Batman és Wonderwomen közül lehetett választani. Így fogtam, és a borravaló természetesen a Batman-es üvegbe tettem :)

Összefoglalva: Egy szuper hely, finom ételekkel és italokkal némi kreativitással megfűszerezve :) 

p1290022.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5612167115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása