Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

21. HR_2017 június

2017. június 25. 21:18 - Havirandi

Múzeumok Éjszakája (Feleség szervezése)

Szervezés:

Nos, ha egy program annyira adja magát, mint a Múzeumok éjszakája, akkor nincs mese, részt kell rajta venni…ezúttal nem volt nehéz kitalálni a HR programját…és a tökéletességre törekedve, kinőve a gyermekbetegségeket el lehetett kezdeni megszegni a szabályainkat…no nem nagyon, csak annyira, hogy együtt tervezzük meg a programot megelőző napon, hogy melyik múzeumokat nézzük meg. 

Múzeumok éjszakája: www.muzej.hu

p6240053.JPG

Férj:

 Múzeumok Éjszakája: rengeteg program, kevés idő. A száznál több helyszínt sikerült 8-ra redukálni, így indultunk útnak. 

Az első állomás az MTVA kiállítása volt. Nagyon jól megszerkesztett és szervezett program volt. Sok technikai hátteret megmutattak, és sok eszközhöz volt egy-egy rövid kis történet.  A körbevezetés után egy hírstúdiót és egy szinkronstúdiót is ki lehetett próbálni. A szinkronstúdióba egy film 1 percét lehetett szinkronizálni. 3 szereplős volt, és hogy minden hang meglegyen hozzá, 6 segítőre volt szükség.

A második állomás a Róth Miksa Emlékház volt. Ott első körben egy érdekes előadást lehetett meghallgatni (itt is volt vagy 6 érdekes előadás de az legalább 6 óra elfoglaltság!). Megtudhattunk sok érdekes információt a 20. századi bűnüldözésről, és hogy mit tekintettek bűnnek. Az előadás után megnéztük a tolvajlabirintus kiállítást, ahol az egyik helyiségben egy igazi helyszínelő mutatta be, hogy hogy helyszínelnek ma Magyarországon. Ami nagyon érdekes, ahogy a szagmintát veszik. Örültünk annak, hogy szabadon lehetett kérdezni, és mindenre meg is kaptuk a választ :) 

Következő állomásunk a Sziklakórház volt, de ez technikai okok  (kb. 500 ember várt a bejutásra) elmaradt. Elindultunk hát a Rendőrmúzeumba, ahol szintén egész napra elegendő program várt ránk. Ami engem itt igencsak lekötött, az a rengetek ördöglakat volt (ezek a gyengéim :) ) Itt szeretnék köszönetet mondani a Mensa HungarIQa-nak a kitartásért! Kézbe lehetett venni rendőrségi fegyvereket, sőt egy rohamrendőr felszerelését is fel lehetett próbálni. Segítséggel nagyjából 4 perc volt felvenni, de a rendőrök ezt 2 perc alatt öltik magukra.  

Egyszóval, jövőre sem hagyhatjuk ki ezt a programot!

 

p6240060.JPG

Feleség:

A gondosan áttekintett kínálatból végül 8 múzeum került a listánkra, melyet azért próbáltunk rugalmasan kezelni,,,szerencsénkre, mert sajnos volt köztük olyan, ahova időhiány miatt nem jutottunk el, és olyan is, ahol a kígyózó sort látva váltottunk célt.

Elsőként az MTVA Pollack Mihály téri kiállítótermébe mentünk el, ahol a rádiózás és televíziózás történetébe pillanthattunk be 45 perces vezetés alatt, utána pedig azoknak, akiknek kedve volt kipróbálhatták a szinkronizálást is.

A soron következő múzeum a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény volt, ahol az udvaron folyamatosan igényes nívós előadásokat lehetett hallgatni. Megnéztük a "Tolvajlabirintust", és hosszan beszélgettünk a BRFK egy helyszínelőjével, aki bemutatta a mai használatos nyomozási segédeszközöket. Órákig tudtam volna hallgatni, de az idő szorított, így tovább indultunk a Budai Várban található Sziklakórházhoz....na, innen fordultunk vissza a több 10 méteres sort meglátva, de egy hölgy az egyik helyszínen elmondta nekem, hogy sajnos ott minden alkalommal rengetegen vannak. Végül arra jutottunk, hogy egy külön alkalommal majd megnézzük azt is. :)

p6240093.JPG

 

Visszafordultunk a belvárosba, ahol a Mosonyi utcában található Rendőrmúzeum volt az utolsó állomásunk. Nos, le a kalappal a szervezők előtt...olyan sok fajta program volt, hogy az ember lánya/fia órákig le tudta foglalni magát...a teljesség igénye nélkül volt grafológia, tenyérlenyomat vétel, alkoholszondát lehetett kipróbálni, lézerpisztoly lövészet és számos ördöglakat várt kibogozásra...

Nagyszerű délután és estét töltöttünk el Budapest néhány múzeumában, és biztos, hogy jövőre is megyünk, mert oly' sok hely nem fért bele ebbe a pár órácskába...:)

1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr7512619553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása