Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

4. HRE_2016. március

2016. március 28. 12:01 - Havirandi

Székesfehérvár Bory-vár

Feleség:

Kisgyermekkoromban osztálykirándulásra vittek engem a Bory-várba, ahonnan nagyon szép emlékeim vannak. Arra emlékszem, hogy szabadon szaladgálhattunk, bújócskázhattunk a gyerekekkel, mindezt egy gyönyörű környezetben. Mivel Férj még egyszer sem volt itt, mindenképpen meg szerettem volna vele osztani az élményt. Szerencsénkre gyönyörű, napsütéses tavaszi napon mentünk el Székesfehérvárra. A vonatállomásról jó hosszú séta vezet a várhoz, de egy térkép segítségével választhatunk patak menti sétát is, vagy akár a helyi busszal is eljuthatunk a Bory-várhoz.

Próbálok nem elfogult lenni, de szebb, mint emlékeimben. Nem drága a belépő, ennek ellenére nagyon igényes a környezet. A mosdó tiszta és rendezett, a vár pedig felér egy kisebb labirintussal. :) Amit külön kiemelnék, hogy a vár minden pontján szobrok, képek és festmények vannak elhelyezve, és bárki szabadon megnézheti őket. Ellentétben egy múzeummal, ahol (jogosan) minden teremben teremőr nézi az összes mozdulatomat, itt feltétlen bizalommal kószálhatunk a vár területén. 

Külön élmény volt, hogy a várban található képtárat is megnézhettük, ami hétvégente és ünnepnapokon van nyitva kétszer 2 órán keresztül. Itt is szabadon mozoghatunk, fényképezhetünk (nincs külön fotójegy, mint oly'sok helyen). Egy biztos, ha valaki egy nem túl megerőltető, szép napot szeretne eltölteni kulturált környezetben, az ne hagyja ki a Bory-várat!

Bory-vár: http://bory-var.hu/ 

p3270193.JPG

 Férj:

Aki ide jön, az ne egy történelmi várat várjon, hanem egy művész által megálmodott és létrehozott várat. Nagyon érdekes, ha egy ember az álmait megvalósítja, és ezt szerelmével (feleségével) valósítja meg. Csak képzeljük el, mi lenne ha mi laknánk ott. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és a hely érdekes életre kel. Sok érdekes szobor, festmény, és vers! Ne legyünk restek, és egy-egy helyen pihenjünk meg, és csak csodáljuk a látványt.

p3270173.JPGp3270190.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr828531260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása