Havi randi

Egy házaspár randevúi hónapról-hónapra

37. HR_2018 december

2019. február 16. 13:19 - Havirandi

Mága Zoltán Újévi koncertje

Feleség:

Decemberinek szánt randevúnk időpontja  január 1-re esett. Ennek oka nem más, mint hogy ajándékba kaptunk még 2017-ben belépőt Mága Zoltán Újévi koncertjére, melynek időpontja január 1. volt.

Mi eddig nem gyakran hallgattunk Mága Zoltánt, de természetesen ismertük és a komoly zenére is nyitottak voltunk, így örömmel vettünk részt a 11. alkalommal megrendezett eseményen.

Elfoglalva helyünket a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén elhelyezett székeken megállapíthattuk, hogy telt ház van. Minden széken volt egy ajándéktáska, melyben a koncert programja és egy kis üveg Juhász féle vörösbor volt található műanyag pohárral, hogy a koncert felénél együtt koccinthassunk. Nagyon örültünk ennek a meglepetésnek! A műsort nem más, mint Ördög Nóra kommentálta és a fellépők között olyan ismert és neves művészek szerepeltek, mint Bonnyai Apolka zongoraművész, Sümegi Eszter, Molnár Ferenc Caramel, Szakcsi Lakatos Béla, Balázs Fecó, Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Tordy Géza, Szacsvay László, Haumann Péter és sokan mások, köztük Mága Zoltán gyermekei. Rám a legnagyobb hatással ifj. Mága Zoltán volt, aki fiatal kora ellenére már most nagyon komoly zenei tanulmányokat folytat és egész egyszerűen hihetetlenül tehetséges! Nem mehetek el Shlomo Mintz hegedűművész mellett, akivel Mága Zoltán igazán együtt tudott zenélni…

A 19 h helyett 19:15-kor elkezdődő koncert a maga 32 műsorszámával egészen 23:15-ig tartott, de egy pillanatig sem unatkoztunk!

 

Férj:

Az utolsó hónap randevúja technikailag az újév első napjára esett. Vannak olyan rendezvények, amikre évente egyszer lehet csak eljutni. Ilyenek az újévi koncertek is. Kaptunk ajándékba Mága Zoltán Újévi koncertjére jegyeket. Mivel szeretjük a klasszikus komolyzenét, és a könnyed hangvételű muzsikát sem vetjük meg, így nagyon szívesen mentünk el. Be kell valljam, ekkora térben (Aréna) még nem volt alkalmam instrumentális hangszereket hallani, így kíváncsian vártam, hogy milyen lesz.  Nagyon jó helyre (a küzdőtér közepére) szólt a jegyünk. A koncert két részből állt, ahol az első részben a komolyzenéé volt a főszerep, míg a második rész a könnyebb műfajoké volt. A nagy tér ellenére átjött a nagyzenekari hangzás, és élvezhető volt a koncert. Nekem nagyon tetszett a hegedűk hangja, egészen magával ragadó volt. A műsorszámok jól illetek egymáshoz, és végig lekötött a koncert.  Azt gondolnánk, hogy a közel 4 óra túl hosszú, de ha ilyen  sokféle zenei mű megmutatkozik, gyorsan telik az idő. Azt hiszem, hogy lassan ideje elmenni egy nagyszerű hegedű koncertre is…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4814630414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása